CACIK (CACIKİ)

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cacık (Cacıki) tarifi için malzemeler
  • 2 orta boy salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı keskin sirke
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Cacık (Cacıki) hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.

Salatalıkları yıkayıp soyun. Büyük bir kaseye alıp ince ince rendeleyin. Tuzlayıp elinizle sıkın. Kalan suyu süzün.

Yoğurdu bir kaba alın. Sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyle 2-3 dakika çırpın. Salatalıkları ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırın. Küçük kaselere koyup yarım saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:55:42

nereden yunan mutfağı oluyor ?

E.altug28.1.2017 23:45:35

Cacık Yunan'ların değildir her aşçı bunu bilir aşçı olmayan kültürlü bir insanda bilir lütfen düzeltin bu hatayı

E.altug28.1.2017 23:46:07

Cacık Yunan'ların değildir her aşçı bunu bilir aşçı olmayan kültürlü bir insanda bilir lütfen düzeltin bu hatayı

E.altug28.1.2017 23:46:10

Cacık Yunan'ların değildir her aşçı bunu bilir aşçı olmayan kültürlü bir insanda bilir lütfen düzeltin bu hatayı

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!