Chicken tikka masala

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Chicken tikka masala tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 500 gr kemiksiz tavuk eti
- 10 gr kırmızı toz biber
- 5 gr garam masala
- 5 gr toz yeşil kakule
- 5 gr toz kimyon
- 2 limonun suyu
- 200 gr süzme yoğurt
- 1 gr portakal rengi gıda boyası
- Tuz
Masala sosu için
- 250 gr soğan
- 100 gr domates
- 50 gr domates püresi
- 50 gr süzme yoğurt
- 5 gr toz kırmızı biber
- 50 gr toz kişniş
- 5 gr kimyon tohumu
- 20 gr zencefil
- 20 gr sarımsak ezmesi
- 100 ml sıvıyağ
- Tuz
Chicken tikka masala Nasıl Yapılır
Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.
Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun. Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın.
Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Misafir12.10.2016 17:29:55
Çok güzel harika

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!