ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER YUMURTALI KUŞKONMAZ

Yumurtalı kuşkonmaz

Yumurtalı kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı kuşkonmaz tarifi için malzemeler

  • 1 bağ kuşkonmaz
  • Yarım demet taze soğan 
  • 9 bıldırcın yumurtası
  • Zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeri sirkesi
  • Deniz tuzu
  • 1 tutam pul biber

Yumurtalı kuşkonmaz Nasıl Yapılır

  • Kuşkonmazları orta ateşte, zeytinyağında pişirin. Hafif yumuşamaya başlayınca taze soğanları ekleyin. Bıldırcın yumurtalarını kaynayan suya atarak 4 dakika haşlayın. Haşlanan yumurtaları sudan çıkartın.
  • Sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın. Kuşkonmazları ve taze soğanları bir servis tabağına alın. Üzerine kabuklarını soyup ikiye kestiğiniz yumurtaları koyun. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.