ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER KATIKLI DOLMA

> KATIKLI DOLMA
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katıklı dolma tarifi için malzemeler
  • 5 orta boy kabak
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Katıklı dolma Nasıl Yapılır

*Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın.

*Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya karıştırın. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun.

*Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin.

*Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin.

*Sarımsağın kabuğunu soyup yoğurdun içine rendeleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biber ile karıştırın.

*Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün. Biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.