ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER ELMALI PAY

Elmalı pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı pay tarifi için malzemeler

  • Hamur malzemesi 3.5 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 250 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta 1 paket vanilya İç malzeme: 1 kg elma 200 gr tereyağı 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı pay Nasıl Yapılır

Unun ortasını havuz gibi açıp pudra şekeri, eritilmiş margarin, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve yumurtaları ekleyin. Mikserle 5 dakika karıştırın, sonra parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın. 

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker, tereyağı ve tarçın ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Suyunu süzün.

Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayıp diğer hamurla kapatın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz çikolata sosu eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:06:28

hem 250 gr margarin, hem 200 gr tereyag biraz fazla degilmi? :)

Misafir12.10.2016 17:16:12

henüz dolapta bekliyor pişirmedim ama sanki biraz fazla yağlı değil mi ?? :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.