ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ PİRİNÇ SALATASI

Pirinç salatası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinç salatası tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1.5 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tel şehriye 3 arpacık soğan 2 pırasa 2 havuç 4 çay bardağı su 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye Sos için: 2 konserve salçalık kırmızıbiber 1 limonun suyu 6 çorba kaşığı üzüm sirkesi 6 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber

Pirinç salatası Nasıl Yapılır

Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tel şehriyenin üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.

Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.