ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ PATLICAN KÖFTESİ

Patlıcan köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan köftesi tarifi için malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 60 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Patlıcan köftesi Nasıl Yapılır


Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu ve tuzlu suda bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tavada 2 kaşık margarini eritip 2 çay bardağı unu ilave edin. Sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca kaşarpeyniri, 2 yumurta, maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Patlıcanları süzüp bütün olarak beşamel sosa ilave edin. İyice yoğurarak macun haline getirin. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
 
Karışım yeterince katılaşınca buzdolabından çıkarın. Küçük parçalar koparıp parmak uzunluğunda yassı köfteler hazırlayın. Kalan unu düz bir tabağa alın. Kalan yumurtayı bir kasede çırpın. Kalan margarini tavada kızdırın. Hazırladığınız patlıcan köftelerini önce una sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.