ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ KRALİÇE ELİZABETH KEKİ

Kraliçe Elizabeth keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kraliçe Elizabeth keki tarifi için malzemeler

  • 15 hurma1 su bardağı unYarım su bardağı süt2 yumurta1 su bardağı tozşeker2 çorba kaşığı margarinYarım su bardağı çekilmiş ceviz içi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 tutam tuzÜzeri için: 40 gr margarin1 çay bardağı tozşeker1 çorba kaşığı süt kremasıSüsleme için: 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi7 yarım ceviz içi

Kraliçe Elizabeth keki Nasıl Yapılır

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sütü ilave edip tekrar çırpın.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın. Sütlü karışıma azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çekilmiş ceviz içi ve hurmayı hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın.

Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Üzeri için; küçük bir tavaya şekeri alıp karamelize edin. Margarini ilave edip karıştırın. Şeker iyice eriyince tavayı ocaktan alın. Karıştırarak ılıtın ve süt kremasını ilave edin. Karışımı kekin üzerine gezdirerek dökün. Çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Yarım cevizleri kekin üzerine yerleştirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.