ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ BİBERLİ TART

Biberli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli tart tarifi için malzemeler

  • Tart hamuru için:2 su bardağı (250 gr) un125 gr margarin1 yumurta sarısıYarım su bardağı suÜzeri için: 1 kırmızı dolmalık biber1 sarı dolmalık biber1 yeşil dolmalık veya çarliston biber3 yumurta100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri1 su bardağı süt kremasıTuz
  • karabiber

Biberli tart Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın. Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun. İnce halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun. 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.