ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ TATLI

Tahinli tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli tatlı tarifi için malzemeler

  • 6 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su Yarım çay bardağı tahin 2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı su Şurup için: 2 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

Tahinli tatlı Nasıl Yapılır

Margarini eritip ılınmaya bırakın. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Margarin, süt, 1 çay bardağı su, tahin ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine 1 kaşık su ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Hamuru baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Tozşekerle suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5-6 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru fırından alınca üzerine soğuk şurubu gezdirin. Ilınınca servis yapın.
Şefin Yorumu : PÜF NOKTASI
Şuruplu tatlılarda malzemenin biri mutlaka soğuk olmalıdır. Hamur sıcaksa şurup soğuk, hamur soğuksa şurup sıcak olmalı.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.