Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4652 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8246 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Havuç Mücveri
Akçaabat Köftesi
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Tahinli Tatlı
Tahinli Tatlı
15 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmas Kurabiye
Patates Oturtma
Piyano Kek
Krem Şantili Kurabiye
Beşamel Soslu Patates
Yumurtasız kurabiye
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Dünyanın En İyi Kuzu Yemekleri Açıklandı: Listede 18 Türk Yemeği Var
Bal Neden Şekerlenir, Nasıl Çözülür?
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Tahinli Tatlı için
Malzemeler
6 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı tahin
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı su
Şurup için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tahinli Tatlı
Nasıl Yapılır
Margarini eritip ılınmaya bırakın. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın.
Margarin, süt, 1 çay bardağı su, tahin ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
Üzerine 1 kaşık su ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Hamuru baklava dilimleri şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Toz şekerle suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5-6 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru fırından alınca üzerine soğuk şurubu gezdirin. Ilınınca servis yapın.
Şefin Yorumu :
PÜF NOKTASI
Şuruplu tatlılarda malzemenin biri mutlaka soğuk olmalıdır. Hamur sıcaksa şurup soğuk, hamur soğuksa şurup sıcak olmalı.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Diğer Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
50 Dakika
Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz
Kuruyemişli Tarifler
20 Dakika
Azeri Usulü Levengi
Kuruyemişli Tarifler
15 Dakika
Ceviz Sirkesi
Kuruyemişli Tarifler
45 Dakika
Çiğ Badem Püresi
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Susamlı Çıtır Krokan
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Elmalı Glutensiz Cezerye
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.