ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ PESTO SOS

Pesto sos

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto sos tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı çam fıstığı 1 demet fesleğen 4 diş sarımsak Yarım su bardağı sızma zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber
  • tuz

Pesto sos Nasıl Yapılır

Fesleğen yapraklarını bol suyla yıkayın. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu arasında iyice kurulayın. Sarımsakların kabuğunu soyun.

Çam fıstıkları, fesleğen yaprakları ve sarımsakları mutfak robotuna alın. Püre haline gelene kadar ezin. Robotun kapağını açıp çok az zeytinyağı ekleyip kapağı kapatın ve tekrar çalıştırın. Bu işlemi zeytinyağı bitene kadar dört kez tekrarlayın.

Tuzunu ekleyip tatlandırın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.