ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ LAVAŞ CİPS VE AJVAR SOS

Lavaş cips ve ajvar sos

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lavaş cips ve ajvar sos tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık suÜzeri içinHaşhaş tohumu
  • susam
  • çörek otu
  • pul biber
  • kekik
  • deniz tuzuAjvar sos için2 patlıcan 3 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Kişniş Kimyon

Lavaş cips ve ajvar sos Nasıl Yapılır

Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.

Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.

180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.

Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:40:56

mhr ya sarma kebabı göndere bilirmisiniz buraya

Misafir12.10.2016 16:42:25

çok güzel bir görüntü süper ellerine sağlık

Misafir12.10.2016 16:43:26

lütfen metal kaşıkla karıştırmayın çok gürültü oluyor .... slikon spatül ü önerebilirirm.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.