ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ KÖFTELİ KABAK HALKA

Köfteli kabak halka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli kabak halka tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy kabak 250 gr yağsız kıyma 1 çay bardağı köftelik bulgur 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yarım demet dereotu Sos için: 2

3 diş sarımsak 1 kase yoğurt 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Köfteli kabak halka Nasıl Yapılır

  • Kabakların dışını kazıyıp içlerini oyun. bir parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Dereotunu ince kıyın.
  • Kıymayı bir kaba alıp tuz, baharatlar, dereotu ve bulguru ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alıp kabak halkalarının içine doldurun. Elinizle iki tarafından sıkıştırın.
  • Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Kaynar suya doldurduğunuz kabak halkalarını atıp haşlayın. Kevgirle servis tabağına alın.
  • Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köfteli kabakların üzerine ilave edin. Pul biberi sıvıyağla kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.
  • Afiyet olsun.
    Yorumlarınız

    Misafir12.10.2016 17:18:34

    tarifi birebir uyguladım ancak iç malzeme dağıldı çok iyi sıkıştırmama rağmen.

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.