ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ KETÇAP

Ketçap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ketçap Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan (doğranmış)
  • 2 kg domates (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 50 ml elma sirkesi
  • 100 ml su
  • 1 çay kaşığı top karabiber
  • 2 karanfil
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Ketçap Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen sos tarifleri arasında üst sıralarda. Soğan, domates, sarımsak, 30 ml sirke ve suyu orta ateşte 40 dakika pişirin.

Ayrı bir tencerede kalan sirke, top karabiber, baharatlar ve defne yaprağını 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Domatesli karışımı blender ile ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirin. Sirkeli karışıma ekleyin. Şeker ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyin. Ocaktan alıp oda ısısına gelinceye kadar bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!