ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ HAVUÇLU VE ISPANAKLI SOS

> HAVUÇLU VE ISPANAKLI SOS
Havuçlu ve ıspanaklı sos
2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu ve ıspanaklı sos tarifi için malzemeler
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuçlu ve ıspanaklı sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç (Çok ince jülyen doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yaprak ıspanak (İnce doğranmış)
  • Bir tutam safran
  • Tuz
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan (Eski kaşar peyniri de olur)
Havuçlu ve ıspanaklı sos Nasıl Yapılır

  • Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  • Bu arada sosunu hazırlayın. İnce kıyılmış sarımsakları, havuçları, ceviz içini ve ıspanağı zeytinyağında birkaç dakika çevirin. Tuz ve safran ekleyip karıştırın, ocaktan alın.
  • Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Krema ile karıştırın. Sosunu, damak tadınıza göre ayarladığınız tuzunu ve parmesan peynirini de ekleyip harmanlayın. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.