Fırında Baharatlı Patates Yemeği

Fırında Baharatlı Patates Yemeği
08 Aralık 2023

Dünyada en çok tüketilen besinler arasında yer alan patates; Güney Amerika kökenlidir. Haşlama, kızartma, fırınlama ve közleme gibi birçok farklı şekilde pişirilebilir. Potasyum kaynağı olarak bilinen bu besin, sebze ve et yemeklerinde sık sık kullanılır. Demir değeri yüksek olduğu için, cilt sağlığını korur ve cildin sıkılaşmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, fırında patates yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Baharatlı Patates Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Fırında pişirilen patateslerin bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Az yağlı fırında baharatlı patates tarifini, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de akşam yemeklerini güzelleştirmek ve yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, fırın yemeklerine göz atarak beğendiğiniz tarifleri deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Baharatlı Patates Yemeği için

Malzemeler

  • 8 taze patates
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye yaprakları
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Baharatlı Patates Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte elma dilim şeklinde doğrayın ve geniş bir kabın içine alın.
  2. Sarımsağı rendeleyin, biberiye, kekik, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
  3. Dilimlenmiş patatesleri hazırladığınız karışımın içinde harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ilave ederek iyice karıştırın.
  4. Patatesleri yağı ile birlikte yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Fırında baharatlı patatesleri, makarna salatası ya da tavuklu börek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce, lezzetini arttırmak için patatesleri buzlu suda bekletebilirsiniz. 
  • Farklı pişirme yöntemleriyle sunulan baharatlı patatesin çıtır olması için, fırın ısısını tarifte verilen ölçüye göre ayarlayın.
  • Patatesleri fırına atmadan önce ince çizgiler çekin. Pişirme işleminin sonlarına doğru çizik attığınız yerlere tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.
  • Pişen patatesleri servis etmeden önce, farklı baharatlar ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo