Kaşarlı Börek

Kaşarlı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşarlı Börek için

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 250 gr kaşar peyniri
  • 4 yumurta1 tutam hint cevizi(muskat)
  • 1 çay kaşığı tuz
Kaşarlı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Margarinden 15 gr kadar ayırıp kalanını bir tencereye alın. Yağ erimeye başlayınca 1.5 bardak ılık suyu ekleyin.
  2. Yağlı su kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1 kaşık kadar un ayırıp kalan unu, sıcak suyu sürekli karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Unu suya iyice yediriceye kadar karıştırın.
  3. Tencereyi tekrar kısık ateşe koyup tenceredeki hamur yapışmaz bir hal alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  4. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca bir tutam hintcevizini serpip yumurtaları teker teker yedirin. (Yumurtanın birini yedirmeden diğerini eklemeyin.)
  5. Peyniri rendeleyin. Ortası delik yuvarlak bir kek kalıbını ayırdığınız margarinle yağlayıp ayırdığınız unu serperek unlayın.
  6. Rendelenmiş peyniri hamura ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  7. Fırından alıp ılınınca ters çevirerek kalıptan çıkarın. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Pastane usulü peynirli mini milföy tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo