ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER FINDIKLI VE PASTIRMALI LAZANYA

Fındıklı ve pastırmalı lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve pastırmalı lazanya tarifi için malzemeler

  • 4 çorba kaşığı margarin 250 gr lazanya 500 gr ıspanak 1 diş sarımsak 1 soğan 1.5 çay bardağı ince çekilmiş fındık 3-4 dilim pastırma 2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 çay kaşığı hintcevizi rendesi 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz
  • karabiber

Fındıklı ve pastırmalı lazanya Nasıl Yapılır

Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin, soğanı kıyın. Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. 

2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hintcevizi rendesini ilave edin. Karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. 

1 kaşık margarini tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın. 

Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün. Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün. En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin. 

1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.