Ekmek Dilimi

Ekmek Dilimi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 4 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmek Dilimi için

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Ekmek Dilimi

Nasıl Yapılır

  1. Bayat ekmeği birer santim kalınlığında dilimleyin. Un, nişasta ve yumurtaları derin bir kaba alıp çırpma teliyle karıştırın.
  2. Rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su ekleyerek çırpın. 
  3. Tavada sıvıyağı kızdırın. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp çıkarın ve bekletmeden kızgın yağa atın. İki taraflı kızartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo