ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER PEMBE DÜŞLER

> PEMBE DÜŞLER
8 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pembe düşler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta 2 çay bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı su 1.5 kahve fincanı un 4 kahve fincanı ceviz içi Kalıbı yağlamak için sıvıyağ 4 armut 2 su bardağı vişne suyu 2 çubuk tarçın 4 çay bardağı tozşeker 6 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi 4 çorba kaşığı sade jöle 1

2 tatlı kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı su 1 paket (2 poşet) krem şanti 2 su bardağı süt

Pembe düşler Nasıl Yapılır

Keki hazırlamak için; fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını 2 çay bardağı tozşeker ve 5 çorba kaşığı su ile çırpın. Yumurta aklarını köpükleşinceye kadar mikserle çırpın ve yumurta sarılarına ekleyin. Un ve 4 kahve fincanı ceviz içini ilave edip yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba yayın. Üzerini spatula ile düzeltip fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca keki enine ikiye kesin. 

Vişne suyunu tencereye alıp tarçın çubuklarını ekleyin ve kaynatın. Armutları soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin. Kaynamakta olan vişne suyunun içindeki tarçın çubuklarını çıkarın. Armut dilimlerini vişne suyuna ekleyip 5 dakika kaynatın. Ateşten alın, armut dilimlerini vişne şurubunun içinden çıkarıp ayrı bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Nişasta ve 1 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir kasede 3 çorba kaşığı su ile karıştırın. Vişne şurubuna ekleyip birkaç dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. 

Krem şantiyi sütle çırpın. 5.5 kahve fincanı ceviz içi, jöle, kalan tozşeker ve soğuyan vişneli karışımı ilave edip çırpın. Elde ettiğiniz vişneli kremanın birazını süsleme için ayırın. Kalan kremanın yarısını kekin alt parçasına sürün. 6-7 armut dilimi süsleme için ayırın, kalanlarını kremanın üzerine dizin ve kekin üst parçasını kapatın. Kalan vişneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Ayırdığınız armut dilimleri, vişneli krema ve kalan ceviz içi ile üzerini süsleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.