Pancar Salatası

Pancar Salatası
17 Ocak 2024

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan pancar, Türkiye'de en çok İç Anadolu'da yetiştirilir. Ispanakgiller familyasından olan bu besin; çorba, şeker, salata ve turşu yapımında  kullanılır. C vitamini ve potasyum bakımından zengin olduğu için, özellikle diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kan basıncını dengelediği için, haftada en az bir kez tüketilmelidir. Sakinleştirici etkisiyle bitkisel çayların içerisinde de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, Şef Ramin Nuriyev'den yoğun lezzeti ile uzun süre tokluk hissi sağlayan kırmızı pancar salatası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Pancar Salatası Kaç Kaloridir?

  • Pancar salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Kısa sürede hazırlanan bu tarifi, diyet listelerine ekleyerek öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.

Ana yemeklerin yanında servis edilen salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, vücudun demir ihtiyacını karşılamasıyla bilinen yeşil mercimek salatasına göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pancar Salatası için

Malzemeler

  • 3 adet kırmızı pancar
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 6 yemek kaşığı toz ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Pancar Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Pancarları yıkadıktan sonra suda haşlayın ve soğumaya bırakın. 
  2. Tam soğuduktan sonra kabuğunu temizleyin ve rendenin ufak gözünden geçirin. Sarımsağı da rendeleyip pancara katın. Ardından ceviz, tuz, karabiber ve mayonezle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
  • Pancarı temizlerken ayırdığınız yaprakları saklayın. Daha sonra haşlayarak börek ve köftelerin içinde kullanabilirsiniz.
  • Pancar kokusundan rahatsız olursanız içerisine sarımsak koyarak pişirebilirsiniz.
  • Temizlediğiniz pancar saplarını ise kapalı bir kapta muhafaza edin. Pancar saplarını turşu yapımında lezzet vermesi için kullanabilirsiniz.
  • Haşlama işleminin kısa sürmesi için, düdüklü tencerede pişirmesi tercih edebilirsiniz.
  • Kabuklarını soymak için pancarların yumuşamasını bekleyin. Böylece daha kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo