ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER İNCİRLİ PUDİNG

> İNCİRLİ PUDİNG
10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli puding tarifi için malzemeler
  • 50 gr kiraz şekerlemesi 250 gr kuru incir 100 gr kuru kayısı 1 limon 1 portakal 100 gr kuru erik 3 çorba kaşığı konyak 100 gr margarin 1 çay bardağı tozşeker 1 elma 2 yumurta 25 gr file badem 2 kahve fincanı un 85 gr ufalanmış ekmek içi 1'er çay kaşığı zencefil ve tarçın Yarım çay kaşığı muskat 1 çorba kaşığı pudraşeker
İncirli puding Nasıl Yapılır

Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın. Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın. 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın. Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.

Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.