ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER FISTIKLI KAŞIK HELVASI

FISTIKLI KAŞIK HELVASI

8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı kaşık helvası tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı irmik 1.5 su bardağı eritilmiş margarin 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı ince çekilmiş şamfıstığı 7 su bardağı süt 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Fıstıklı kaşık helvası Nasıl Yapılır

Süt ve tozşekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın. 

Başka bir tencerede margarini eritip irmiği ilave edin ve tahta kaşıkla kavurun. İrmik tane tane olup rengi sarardığında şamfıstığını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 

Şekerli sütü azar azar irmiğe ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte sütü çekinceye kadar pişirin. Tekrar karıştırıp 10 dakika dinlendirin. 

Kaşıkla şekillendirerek servis tabağına alın. Pudra şekeri ve şamfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.