ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER FINDIKLI VE KÖRİLİ HAVUÇ ÇORBASI

Fındıklı ve körili havuç çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve körili havuç çorbası tarifi için malzemeler

  • 4 iri havuç2 patates1 soğan1 diş sarımsak6 su bardağı su1 çay kaşığı köri15 gr margarin1 çay bardağı iri çekilmiş fındık2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriTuz

Fındıklı ve körili havuç çorbası Nasıl Yapılır

Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

 Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.