ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BAHARATLI VE SUSAMLI KUZU GÜVEÇ

BAHARATLI VE SUSAMLI KUZU GÜVEÇ

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı ve susamlı kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 800 gr yağsız kuzu kuşbaşı 4 çorba kaşığı sıvıyağ 5 kırmızı soğan 1.5 su bardağı kavrulmuş badem 3 çorba kaşığı Karya susam 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 limon suyu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kişniş 2 kabuk tarçın 2 su bardağı yoğurt Tuz
  • karabiber 1 küçük kutu süt kreması 1 çorba kaşığı susam 3 su bardağı su
Baharatlı ve susamlı kuzu güveç Nasıl Yapılır

Etleri güvece alın, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip kavurun. Soğanları temizleyip ikiye kesin. 

Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın. 

Kavrulmakta olan ete 2 çorba kaşığı sıvıyağ daha ekleyin. Nar gibi kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin. 

Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin. 

Kalan 2 soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin. Süt kremasını iyice çırpıp üzerine gezdirin. Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.