Altın Puding

Altın Puding
06 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Altın Puding için

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı şerbet
  • 200 gr konserve ananas
  • 1 havuç
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr file badem
  • 50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gr kuru kayısı
  • 175 gr margarin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gr ufalanmış ekmek içi
Altın Puding

Nasıl Yapılır

  1. Konserve ananasın suyunu süzüp küp küp doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  2. Yuvarlak ve derin bir kalıba şerbeti ilave edin. Ananas, rendelenmiş portakal kabuğu, badem, kuru üzüm ve kayısıyı bir kapta harmanlayıp yarısını kalıba yayın.
  3. Margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve margarini krema kıvamında çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ve sürekli karıştırarak ekleyin. Un, ekmek içi ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam edin.
  5. Kalan ananas, badem, kuru üzüm, kayısı ve rendelenmiş havuç karışımını hamura ekleyip iyice karıştırın.
  6. Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız hamuru ilave edin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  7. Fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Tepsi içindeki su bittikçe su ekleyin.
  8. Pişirdiğiniz pudingi fırından alıp 10 dakika bekletin. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp servis tabağına ters çevirip alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo