ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KURU FASULYELİ KROKET

Kuru fasulyeli kroket

Kuru fasulyeli kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulyeli kroket tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çorba kasesi mısır unu

Servis için

  • Yoğurt

Kuru fasulyeli kroket Nasıl Yapılır

  • Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Kuru fasulyeleri robottan geçirip püre haline getirin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. Püreye ilave edip karıştırın. Yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın.
  • Yumurtaları bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Yanında yoğurt ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.