ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ISPANAK KÖFTESİ (SAFARAT MUTFAĞI)

> ISPANAK KÖFTESİ (SAFARAT MUTFAĞI)
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak köftesi (Safarat mutfağı) tarifi için malzemeler
  • 1 kg ıspanak 250 gr kıyma 2 yumurta 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Kızartmak için: Zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 2 yumurta
Ispanak köftesi (Safarat mutfağı) Nasıl Yapılır

Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın. Süzüp kuruması için kağıt havlu üzerinde bekletin. İyice kuruyunca ince ince doğrayın.

Doğranmış ıspanakları derin bir kaba alın. Kıyma, 2 yumurta, zeytinyağı ve unu ekleyip iyice yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp köfte şekli verin. 

2 yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Unu düz bir tabağa alın. Zeytinyağını tavada kızdırın. 

Hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya, sonra una bulayıp çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:29

Enfes oldu,ben tavuk kıymasıyla yaptım yalnız.Tavsiye ederim.Bir kısmını tost makinasında kızarttım.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.