ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ WARAK AYNEB

WARAK AYNEB

1 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Warak ayneb tarifi için malzemeler
  • 150 gr kuzu kıyması
  • 150 gr kalem kuzu pirzola
  • 150 gr dolmalık kabak
  • 25 gr limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 salamura yaprak
  • Yarım soğan
  • 1 dal nane
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • kara biber
Warak ayneb Nasıl Yapılır

*Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

*Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

*Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

*Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.