SOSLU MERCİMEK KÖFTESİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu mercimek köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/3 su bardağı tam buğday ekmeğinden galeta unu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sivri biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta

Sos için

  • 3/4 su bardağı light yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kekik
Soslu mercimek köftesi hazırlanışı

Mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzerek mutfak robotuna alın. Tuz, karabiber, sarımsak, kişniş, kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Bir kaseye aktarıp ince kıyılmış biberleri, yumurta, un ve galeta ununu ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımdan parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sos için malzemeleri karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!