ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ SEBZELİ KARİDES

SEBZELİ KARİDES

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli karides tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr haşlanmış karides
  • 4 havuç
  • 2 enginar
  • 100 gr karnabahar
  • 50 gr bakla
  • 100 gr kuşkonmaz
  • Birkaç marul yaprağı

Nohut sos için

  • 100 gr haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tatlı pulbiber
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz
Sebzeli karides Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Ha­vuç­la­rı te­miz­le­yip eşit bü­yük­lük­te bas­ton şek­lin­de ke­sin. En­gi­nar­la­rı te­miz­le­yip doğ­ra­yın. Kar­na­ba­ha­rı çi­çek çi­çek ayırın. Bak­la ve kuş­kon­maz­la­rı ayık­la­yıp doğ­ra­yın. Ha­vuç, kar­na­ba­har, en­gi­nar, bak­la ve kuş­kon­maz­la­rı tuz­lu su­da yu­mu­şa­ya­na ka­dar haş­la­yıp sü­zün. May­da­no­zu te­miz­le­yip kı­yın.

Sa­rım­sak­la­rı so­yup ezin. No­hut, sa­rım­sak, li­mon su­yu, har­dal, tuz ve zey­tin­ya­ğı­nı ro­bot­ta kre­ma kı­va­mın­da ezin.
 
Sa­la­ta ka­se­si­ni ma­rul yap­rak­la­rıy­la kap­la­yın. So­su  dö­küp seb­ze­le­ri renk de­ği­şim­le­ri­ne gö­re yer­leş­ti­rin. Üze­ri­ne ka­ri­des­le­ri ek­le­yin. May­da­no­zu ser­piş­ti­rin. Pul­bi­be­ri ek­le­yip ser­vis ya­pın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!