ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ EKMEK

Hindistan cevizli ekmek

Hindistan cevizli ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli ekmek tarifi için malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 100 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
  • Yarım su bardağı badem unu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 50 ml elma suyu

Hindistan cevizli ekmek Nasıl Yapılır

  • İlk olarak fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.  Daha sonra tüm malzemeleri bir blender’a koyun ve karıştırın. Ardından hazırladığınız hamuru bir fırın kabına alıp 45-50 dakika fırında pişirin. Fırından çıktığında pişip pişmediğini kontrol etmek için batırdığınız bıçak temiz çıkmalı. Yeteri kadar piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyerek servis edebilirsiniz. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Lezzet Hindistan cevizli ekmek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.