ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ÇİKOLATALI KEK

Çikolatalı kek

Çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı kek tarifi için malzemeler

  • 200 g glutensiz un
  • 200 ml Hindistan cevizi şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 100 ml Hindistan cevizi sütü
  • 50 ml eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  • 2 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata sosu

Çikolatalı kek Nasıl Yapılır

  • Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Daha sonra iki adet orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın. Glutensiz un, Hindistan cevizi şekeri, kakao tozu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu büyük bir kaba alın. Ardından Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi yağı, yumurta, vanilya özünü de ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına yerleştirin ve 30-35 dakika fırında pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda, batırdığınız kürdan kekin içinden temiz çıkmalı. Keki fırından çıkarın. Ancak kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğumalarını bekleyin. Servis ederken çikolata sosunu eklemeyi unutmayın. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Romlu çikolatalı kek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.