Biberiyeli zeytinyağlı havuç

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Biberiyeli zeytinyağlı havuç tarifi için malzemeler
- 600 gr havuç
- 10 arpacık soğan
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 dal taze biberiye
- 1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 buçuk çorba kaşığı pirinç
- Tuz
Biberiyeli zeytinyağlı havuç Nasıl Yapılır
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.
Havuçları temizleyip doğrayın. Soğanları soyun. Biberiyeyi dal dal ayırın.
Yağı teflon tavada ısıtıp soğan ve havucu karıştırarak kavurun. Tuz, sıcak su, tozşeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinç ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine taze biberiyeyi serpiştirin. Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!