ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BİBERİYELİ ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

> BİBERİYELİ ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli zeytinyağlı havuç tarifi için malzemeler
  • 600 gr havuç
  • 10 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 dal taze biberiye
  • 1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 buçuk çorba kaşığı pirinç
  • Tuz
Biberiyeli zeytinyağlı havuç Nasıl Yapılır

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Havuçları temizleyip doğrayın. Soğanları soyun. Biberiyeyi dal dal ayırın.

Yağı teflon tavada ısıtıp soğan ve havucu karıştırarak kavurun. Tuz, sıcak su, tozşeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Pirinci ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinç ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 25 dakika pişirin.

Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine taze biberiyeyi serpiştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.