ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BALIK KÖFTESİ

> BALIK KÖFTESİ
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık köftesi tarifi için malzemeler
  • 4 levrek balığı
  • 1 defne yaprağı
  • Yarım dilim tam tahıllı bayat ekmek
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Zeytinyağı
Balık köftesi Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyip tuzlu suda yıkayarak tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağını ilave edip 20 dakika kaynatın. Suyunu süzdürüp balıkların etlerini ayıklayın. Bayat ekmeği, maydanozu, dereotunu, soğanları mutfak robotundan geçirin. Kuş üzümlerini biraz sıcak suda bekletip süzdükten sonra kıyılmış malzemeler ve rendelenmiş limon kabuğu, fıstık, tuz, karabiber ve 1 yumurtayı ilave edip iyice yoğurduktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra iyice yoğurun. Elinizle şekil verin. Diğer iki yumurtayı derin bir kaba kırın. Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.