ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakliyat türlüsü tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz
Bakliyat türlüsü hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:24

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR DENEMEK LAZIM

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!