ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakliyat türlüsü tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz
Bakliyat türlüsü Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:24

BAKLİYAT TÜRLÜSÜ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR DENEMEK LAZIM

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!