ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ KROKANDA DONDURMALI MEYVE SALATASI

> KROKANDA DONDURMALI MEYVE SALATASI
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krokanda dondurmalı meyve salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Krokan için: 2 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı su Yarım limonun suyu 2 su bardağı susam İç malzemesi: 4 top kaymaklı dondurma Yarım kavun Yarım karpuz 1 kase siyah üzüm 2 şeftali 3

4 incir

Krokanda dondurmalı meyve salatası Nasıl Yapılır

Krokanı hazırlamak için; tozşeker, su ve limon suyunu tavada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ağdalaşmaya başlayınca susamı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Susam koku vermeye başlayınca ateşten alın.
Yağlı kağıttan 4 parça kesin, tezgaha yayıp ıslatın. Krokanı kağıtların üzerine paylaştırıp yayın. Küçük kaseleri ters çevirip krokanları kaselerin üzerine yerleştirin ve şekillendirin. Buzdolabında soğutun.
Üzümleri yıkayıp süzün ve tane tane ayırın. Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. İncirleri dilimleyin. Kavun ve karpuzdan top kaşık yardımıyla küçük toplar kesin.
Krokan kaselerini yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın. İçlerini hazırladığınız meyvelerle dekoratif şekilde doldurun. Her birine birer top kaymaklı dondurma ilave edip hemen servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.