ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Zeytinyağlı barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı barbunya tarifi için malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulye 5 domates 3 soğan 3 diş sarımsak 1 çarliston biber Yarım su bardağı zeytinyağı 1 kesme şeker 2 çorba kaşığı limon suyu 2.5 su bardağı sıcak su 3-4 dal maydanoz Tuz
  • kırmızı tozbiber

Zeytinyağlı barbunya Nasıl Yapılır

Barbunyayı ayıklayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Çarliston biberi temizleyip ince şeritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domatesi ekleyin. Tuz ve kırmızı tozbiber serpip hafif pişirin. 

Barbunyayı ilave edin. Şeker ve limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 2-3 dakika pişirin.

İki buçuk bardak sıcak suyu ilave edip orta ateşte 10 dakika pişirin. Ateşi kısıp barbunya yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.