ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER YEŞİL MERCİMEKLİ YAPRAK SARMA

> YEŞİL MERCİMEKLİ YAPRAK SARMA
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil mercimekli yaprak sarma tarifi için malzemeler
  • 250 gr asma yaprağı 1 su bardağı yeşil mercimek 5 soğan 3 domates Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber 1 çay kaşığı tozşeker 3- 4 dal maydanoz 1 su bardağı sıcak su Yarım limon suyu Karabiber Tuz
Yeşil mercimekli yaprak sarma Nasıl Yapılır

Yaprakları kaynar suda 2-3 dakika bekletip çıkarın. Mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. 

Soğanları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ilave edip bir kaç kez karıştırarak hafif kavurun. 

Süzülmüş mercimek, biraz tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve tozşekeri ekleyin. Maydanozu kıyıp ilave edin ve tüm malzemeyi harmanlayıp 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. 

Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Asma yapraklarını açıp içine mercimekli harcı yerleştirin ve sıkıca sarıp tencereye aralıksız dizin. Sıcak su, 1 tutam tuz ve limon suyunu ekleyip pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.