ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER SARIMSAKLI PİLAV

> SARIMSAKLI PİLAV
6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç 2.5 su bardağı su 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri Tuz
  • karabiber
Sarımsaklı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Sarımsakları halka halka doğrayın. Çelik tencerede margarini eritin. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğuk suyu ekleyip tuz serpin. Su kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler tane tane oluncaya kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine bir kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinlendirin. Karabiber serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.