ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER SAFRANLI RİSOTTO (İTALYAN MUTFAĞINDAN)

> SAFRANLI RİSOTTO (İTALYAN MUTFAĞINDAN)
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safranlı risotto (İtalyan mutfağından) tarifi için malzemeler
  • 350 gr Arborio pirinci (veya baldo pirinç) 1 kahve fincanı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 soğan 1 tatlı kaşığı safran 2 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri 2 su bardağı sebze suyu 2-3 dal maydanoz Tuz
Safranlı risotto (İtalyan mutfağından) Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Safranı ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın. Sebze suyunu yavaş yavaş ekleyip 15 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin. Ateşten alıp parmesan peyniri, tereyağı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.