ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER PASTIRMALI BULGUR PİLAVI

Pastırmalı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 soğan 2 çorba kaşığı margarin 3 su bardağı sıcak su 2 domates 100 gr pastırma 1 çorba kaşığı nane Tuz
  • karabiber

Pastırmalı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.

Tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.

Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.