ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NOHUT KROKET

Nohut kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohut kroket tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut 2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 3 yumurta Yarım su bardağı et suyu 2 kahve fincanı galeta unu Kızartma için sıvıyağ Tuz
  • karabiber

Nohut kroket Nasıl Yapılır

 Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.

Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.