Mısırlı Barbunya Piyazı

Mısırlı Barbunya Piyazı
07 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mısırlı Barbunya Piyazı için

Malzemeler

  • 250 gr taze barbunya
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 10-12 siyah zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Mısırlı Barbunya Piyazı

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  2. Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  3. Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
  4. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup dilimleyin. 
  5. Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. 
  6. Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip harmanlayın.
  7. Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade barbunya piyazı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo