Midyeli pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Midyeli pilav tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç 2 soğan 1 çay kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 40 temizlenmiş midye 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı çam fıstığı 2 çorba kaşığı tozşeker Nane
- karabiber
- dolmabaharı 1 çorba kaşığı tuz
Midyeli pilav Nasıl Yapılır
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun. Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin.
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!