ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KURU FASULYE EZMESİ

> KURU FASULYE EZMESİ
Kuru fasulye ezmesi
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulye ezmesi tarifi için malzemeler
  • 500 g kuru fasulye (Akşamdan ıslatılmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ajvar sos
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5 dal taze kişniş
  • 2 dal taze sarımsak
  • 2 adet taze soğan
Kuru fasulye ezmesi Nasıl Yapılır

  • Soğanı soyup ince ince doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp sıvı yağı ekleyin. Soğanı, ajvar sosu ve salçayı kavurun. Fasulyeyi de ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra fasulyelerin üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edip iyice pişirin.
  • Kişnişi, taze sarımsakları ve taze soğanı ince ince kıyın. Yeşilliklerin bir kısmını süslemek için ayırın.
  • Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcakken bir ezici yardımı ile püre haline gelene dek ezin. En son kıydığınız yeşillikleri ilave ederek tatlandırın. Süslemek için ayırdığınız yeşillikleri de üzerine serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.