ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KURŞUN AŞI

Kurşun aşı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurşun aşı tarifi için malzemeler

  • 1/4 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/4 su bardağı nohut
  • 3/4 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 100 gr dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Kurşun aşı Nasıl Yapılır

Dana etini keskin bir bıçakla kıyın. Mercimek ile nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohudu 1 su bardağı su ile haşlayıp, suyunu ayırın. Bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgur kabarınca un, tuz, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Mercimeği nohudun haşlama suyu ve 4 su bardağı su ile kaynatın. Mercimekler yumuşayınca nohut ve bulgur köftelerini ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ekleyin. Diğer tarafta ince doğradığınız soğanları, tereyağı ve kıyılmış et ile birlikte kavurun. Salça ve kalan kırmızı pul biberi ilave ederek diğer tencereye ilave edin. Servis tabağına alıp üzerine kuru nane serpiştirerek sıcak servis yapın.

Kayseri yöresinin yemeği kurşun aşını hazırlarken soğanı rendeleyip hamurun içine katabilirsiniz. Ayrıca kıyma ilave etmeden de hazırlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.