ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KREMALI YÖRÜK ÇORBASI

> KREMALI YÖRÜK ÇORBASI
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı yörük çorbası tarifi için malzemeler
  • 250 gr ıspanak 300 gr haşlanmış nohut 300 gr haşlanmış aşurelik buğday 3 litre et suyu 1 su bardağı un 250 gr yoğurt 1 limonun suyu 1 çay kaşığı beyaz biber Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 100 gr tereyağı  Yarım çay kaşığı kırmızıbiber Yarım demet taze soğan
Kremalı yörük çorbası Nasıl Yapılır

Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.

Ispanak ve taze soğanları temizleyin. Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.