ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KEŞKEK

Keşkek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 500 gr kuzu eti (kol veya bel bölgesinden)
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı çemen
  • Tuz
  • Kimyon

Üzeri için

  • 30 gr tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Keşkek Nasıl Yapılır

Buğdayı ve nohudu bir gece öncesinden suda ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Eti ve 1 yemek kaşığı suda inceltilmiş çemeni ekleyin. Üzerini 4.5 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat boyunca pişirin. Eti içinden çıkarıp ılındırın ve küçük parçalar halinde didikleyin. Bir kase kadarını sunum sırasında üzerine eklemek için ayırın. İnce didiklenmiş etleri tekrar tencereye aktarın. Tereyağını ve kimyonu ilave edip tatlandırın. Tuzunun ayarına bakıp tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat daha pişirin. Ocaktan alın. Blender yardımı ile bir kez ezin. Üzeri için tereyağını kızdırıp pul biber ve naneyi kavurun. Keşkeği servis tabağına alın. Üzerine baharatlı tereyağını döküp bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.