ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KEŞKEK

Keşkek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkek tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg kuzu gerdan eti
  • 2 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Su

Keşkek Nasıl Yapılır

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Et, iri doğranmış soğan ve yeteri kadar suyu başka bir tencereye alın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çeken buğdaya eti haşladığınız sudan azar azar ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Eti kemiklerinden ayırıp yarısını buğdaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biber salçasını zeytinyağında 1 dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Pul biber ilave edin. Buğdayı servis tabağına yayın. Üzerine ayırdığınız etleri didikleyerek serpiştirin. Salçalı sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.